Nieuws

Aankondiging ALV Oudervereniging

Op 14 november 2019 om 20:00 houdt het Bestuur van de Oudervereniging haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering, ofwel ALV. Het bestuur doet tijdens de ALV verslag van de activiteiten en de besteding van de ontvangen bijdragen van alle ouders gedurende het afgelopen boekjaar. Click hier voor de agenda. De notulen van vorig jaar en de jaarrekening zijn ook hier te vinden.

Uitnodiging koffie-uur 1 november

Op vrijdag 1 november organiseert het bestuur van de Oudervereniging het maandelijkse koffie-uur. Samen met andere ouders bijpraten over ontwikkelingen bij het Barlaeus. Onder voorbehoud is ook Alwin Hietbrink, rector van het Barlaeus, weer aanwezig.
Start: 8:30
Locatie: Café Back to Black, Weteringstraat 48

Beroepenmarkt komt eraan!

Op 21 november 2019 organiseert de Oudervereniging voor leerlingen uit de derde, vierde en vijfde klas de Beroepenmarkt. Tenminste 12 oud-Barleanen komen vertellen over hun studie- en beroepskeuze. Stuk voor stuk unieke verhalen die leerlingen helpt een goed doordachte toekomstkeuze te maken.

Lezing schrijfster Floor Milikowski

Op 13 oktober 2019 in de aula van het Barlaeus deelde oud-Barleaan en journalist Floor Milikowski, schrijfster van de bestseller “Van wie is de stad?” haar visie na een korte introductie van Jacob Buitenkant, tevens oud-leerling en werkzaam bij de gemeente Amsterdam. De lezing werd samen met de Stichting Vrienden van het Barlaeus georganiseerd. 

Koffie-uur 6 september was groot succes

Het eerste koffie-uur van het nieuwe schooljaar is weer geslaagd. Vele ouders kwamen een kijkje nemen. Ook Alwin Hietbrink en de nieuwe conrector Annemieke Schimmel waren aanwezig.

Lezing Paradiso 50 jaar

Op 4 november 2018 vond een lezing plaats op het Barlaeus over het het boek 'Paradiso 50 jaar, ' waarin wordt verteld over de historisch innige band tussen het Barlaeus en Paradiso. Oud-leerling en journalist Hester Carvalho was de spreker. Deze lezing organiseerden we samen met de Vrienden van het Barlaeus.

Lezing Daan Roovers

“Windenergie, het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen, de antiracismedemonstratie, elk maatschappelijk twistpunt lijkt razendsnel vlam te vatten en te escaleren tot een hoogoplopend conflict tussen rabiate voor- en tegenstanders, dat met regelmaat ontaardt in bedreiging.”
Op 6 juni 2019 sprak filosoof Daan Roovers op het Barlaeus over ‘De Gematigde Mening’ en hoe we die steeds minder vaak horen door toenemende polarisatie.

Lezing Digitaal detoxen

Op 31 mei 2018 om 19:30 vond een lezing plaats op het Barlaeus over het verminderen van het gebruik van smartphones door jongeren. De lezing werd verzorgd door Johannes Visser, docent en onderwijsjournalist. Kern van de lezing was hoe de uitdaging aan te gaan.