Nieuws

Uitnodiging digitaal cafe om 8.30 uur op vrijdag 5 maart

Het koffie cafe morgen, 5 maart doen wij nog steeds digitaal (helaas niet in Paradiso), en wel van 8:30 tot 9:00 uur  via de gebruikelijke BBB-link. Interesse om deel te nemen mail dan voor de inlogcode naar  oudervereniging@barlaeus.nl.

Ook Alwin Hietbrink, de rector van het Barlaues schuift aan. 


Vacature

De oudervereniging is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Invulling van de portefeuille vindt plaats in overleg met de kandidaat. De inspanning komt neer op actieve bijdrage aan de organisatie van de beroepenmarkt, maandelijkse besprekingen met het bestuur en de rector, inventariseren en beoordelen van aanvragen voor extra-curriculaire activiteiten, aanwezig zijn bij de maandelijkse koffie op vrijdagochtenden en overige voorkomende taken. Bij interesse graag voor 31 maart uw motivatie sturen naar obarlaeusgymnasium@barlaeus.nl.

Uitreiking Droomprijs

Op 4 december hebben we, in samenwerking met Stichting Vrienden van Barlaeus en natuurlijk ook weer enthousiaste en betrokken docenten van het Barlaeus, de Droomprijs uitgereikt. De prijs waarmee je je eigen droom waar kunt maken. Boaz Sardjoe uit de 5e won, hij heeft zijn droom op unieke wijze uitgevoerd en gepresenteerd. Het plan van Olivier de Boer was mooi en ontroerend. Als u meer wil lezen over de prijs en de winnaars, klik hier.

Beroepenmarkt was weer een succes!

Op 21 november 2019 organiseerde de Oudervereniging voor leerlingen uit de derde, vierde en vijfde klas de Beroepenmarkt. 17 oud-Barleanen kwamen vertellen over hun studie- en beroepskeuze. Stuk voor stuk unieke verhalen die leerlingen heeft geholpen een goed doordachte toekomstkeuze te maken.

Aankondiging ALV Oudervereniging

Op 14 november 2019 hield het Bestuur van de Oudervereniging haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering, ofwel ALV. Het bestuur deed tijdens de ALV verslag van de activiteiten en de besteding van de ontvangen bijdragen van alle ouders gedurende het afgelopen boekjaar. Click hier voor de agenda. De notulen van vorig jaar en de jaarrekening zijn ook hier te vinden.

Lezing schrijfster Floor Milikowski

Op 13 oktober 2019 in de aula van het Barlaeus deelde oud-Barleaan en journalist Floor Milikowski, schrijfster van de bestseller “Van wie is de stad?” haar visie na een korte introductie van Jacob Buitenkant, tevens oud-leerling en werkzaam bij de gemeente Amsterdam. De lezing werd samen met de Stichting Vrienden van het Barlaeus georganiseerd. 

Koffie-uur 6 september was groot succes

Het eerste koffie-uur van het nieuwe schooljaar is weer geslaagd. Vele ouders kwamen een kijkje nemen. Ook Alwin Hietbrink en de nieuwe conrector Annemieke Schimmel waren aanwezig.

Lezing Paradiso 50 jaar

Op 4 november 2018 vond een lezing plaats op het Barlaeus over het het boek 'Paradiso 50 jaar, ' waarin wordt verteld over de historisch innige band tussen het Barlaeus en Paradiso. Oud-leerling en journalist Hester Carvalho was de spreker. Deze lezing organiseerden we samen met de Vrienden van het Barlaeus.

Lezing Daan Roovers

“Windenergie, het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen, de antiracismedemonstratie, elk maatschappelijk twistpunt lijkt razendsnel vlam te vatten en te escaleren tot een hoogoplopend conflict tussen rabiate voor- en tegenstanders, dat met regelmaat ontaardt in bedreiging.”
Op 6 juni 2019 sprak filosoof Daan Roovers op het Barlaeus over ‘De Gematigde Mening’ en hoe we die steeds minder vaak horen door toenemende polarisatie.

Lezing Digitaal detoxen

Op 31 mei 2018 om 19:30 vond een lezing plaats op het Barlaeus over het verminderen van het gebruik van smartphones door jongeren. De lezing werd verzorgd door Johannes Visser, docent en onderwijsjournalist. Kern van de lezing was hoe de uitdaging aan te gaan.