Barlaeus Beroepenmarkt

Een unieke avond

Zit jij in de derde, vierde of vijfde klas? En weet je nog niet zeker wat je wilt gaan studeren? Dan is dit jouw unieke kans om te leren welke studiekeuzes oud-Barleanen hebben gemaakt en hoe hen dit heeft geholpen om het werk te doen dat ze ambiëren.

Een combinatie van elevator pitches en break-out sessies geven je én een breed overzicht én de mogelijkheid uitgebreid vragen te stellen.

Voor wie?

Ben jij een derde-, vierde- of vijfdejaars leerling op het Barlaeus? En ben je je aan het oriënteren op het leven na het Barlaeus? Wat wil je gaan doen later? Welke studie moet je dan kiezen?

Oud-Barleanen kwamen op 21 november vertellen over de keuzes die zij hebben gemaakt en waar ze uiteindelijk terecht zijn gekomen.

Wie zijn de sprekers?

Ben jij een oud-Barleaan? Lijkt het je heel leuk om te vertellen over je baan aan de huidige generatie Barleanen? Zij willen een goed doordachte keuze maken en jij kan ze daarbij enorm helpen.

Daarom zoeken wij jou!  Zie hieronder wie er eerder kwamen spreken. Doe je de volgende keer mee? Stuur een email naar beroepenmarkt@barlaeus-ov.nl.

Praktische zaken

Wanneer: 21 november 2019
Hoe laat: start 19:30 uur
Waar: Barlaeus Gymnasium, aula

Vragen? Stuur een email naar beroepenmarkt@barlaeus-ov.nl.

De sprekers tijdens de Beroependag 2019

Arne Bartelsman

Ik ben diplomaat voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerst was ik deskundige voor Congo en Burundi. Daarna was ik in New York lid van het onderhandelingsteam bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Sinds deze zomer werk ik op het ministerie in Den Haag, nu als parlementair adviseur van de Minister van Buitenlandse Zaken.

Barend Wind

Het wordt steeds lastiger om een woning te bemachtigen in Amsterdam. Zeker als je geen hoog inkomen hebt. Door mijn opleiding sociale geografie heb ik geleerd de woningmarkt te begrijpen. Nu werk ik als strategisch adviseur bij woningcorporatie De Key, die jongerenwoningen bouwt en beheert in de stad. Ook geef ik les aan de universiteit. 

Dylan van Haaften

Ik ben werk bij NIBC als aandelen analist. Ik gestudeerd aan de UvA en heb daar mijn Master in Business Economics behaald in 2014. In 2006 studeerde ik af van het Barlaeus Gymnasium. Ik zie ernaar uit tijdens de Beroepenmarkt te vertellen over mijn werk en hoe dat verbonden is met de vakken die leerlingen nu volgen.

Eise van Maanen

Ik ben financieel consultant bij RebelGroup, duurzame projecten / organisaties in Afrika helpen met investering ophalen (impact investment). Analist bij True Price, berekenen van de echte prijs van producten/diensten door milieu- en sociale impact te meten en waarderen in euro’s. Ook ben ik actief als oprichter/ondernemer bij Branie Bier, een bierbrouwerij opgericht met twee vrienden. 

Elisabeth Bootsma

Ik ben senior toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ik beoordeel of bestuurders en commissarissen van financiële ondernemingen betrouwbaar en geschikt zijn. Ik heb rechten,  specialisatie financieel recht, aan de Universiteit Utrecht gestudeerd.

Eske Scavenius

Senior Investment Manager bij Social Impact ventures, daarvoor bij Bain & Co als strategie-consultant.

Govert Viergever

Professioneel atleet, roeien, 30 jaar. Ik werd op het Barlaeus vroeger zowat als laatste gekozen met gym. Maar door onderzoek en pionieren, heb ik voeding, spierherstel, training en mindset zo verbeterd dat ik op de Olympische Spelen (2016) 5e ben geworden. Dit koste meer dan 10 jaar werk. Ik beschouw mezelf als het levende bewijs, dat als je iets maar graag genoeg wil, je het kan bereiken. 

Kamran Ullah

Kamran is Nieuwschef bij De Telegraaf, waar hij ook verantwoordelijk is voor podcasts. Eerder zette hij de videotak en het Youtube-kanaal van De Telegraaf op. Daarnaast is hij veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider. Hij reist de wereld over om trainingen te verzorgen aan politiek talent. Kamran studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en woont samen met zijn vrouw in Amsterdam.

Liam Born

Ik ben voetballer/student in Amerika. Ik heb er voor gekozen om na zes jaar Barlaeus mijn jongensdroom, sporten op het hoogste niveau, nieuw leven in te blazen. Om hiernaast ook te kunnen blijven studeren ben ik een "college athlete" voor een Amerikaanse universiteit geworden. Inmiddels werk ik ook in talentontwikkeling en data analyse bij FC Volendam.  

Mea Dols

Mea studeerde filosofie en natuurkunde en daarna aan de Nederlandse Filmacademie. Haar afstudeerfilm If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy won meer dan 27 internationale prijzen en belande op de longlist voor de Oscars. NRC huurde Mea in om het nieuwe video departement te leiden. In 2016 noemde Variety Mea Dols de Jong een van de ‘Top 10 European Filmmakers to Watch’. In 2019 ronde Mea haar Harvard Nieman Fellowship af, een postdoc opleiding voor filmmakers en journalisten. Momenteel regisseert ze voor onder andere Tegenlicht en VICE.

M.

M. is journalist en heeft in 2005 haar Barlaeus diploma behaald.

Milan Petit

Ik werk in München voor SYSTEMIQ, dat zich bezighoudt met het veranderen van economische systemen om Sustainable Development Goals en het Parijs akkoord te halen. Ik heb een een master economische geschiedenis van de LSE, waar ik ook les gaf en een bachelor economie uit Groningen. Ik heb in 2010 mijn Barlaeus diploma behaald.

Myrthe Wessel

Met Gymnasium-β op zak ben ik diergeneeskunde gaan studeren uit liefde voor het dier. Specialisatie voortplanting in Amerika gedaan en in veel landen gewerkt. Als dierenarts-specialist gynaecologie is
het leven nooit saai! Stevige schoenen aan en op pad. Goed contact met dier en eigenaar, evenals het behandelen en begeleiden van patiënten maken mijn beroep afwisselend en prachtig.

Raoul Philipse

Hoofd strategie & planning bij Uber Freight. Gestudeerd aan de UvA en Univeristy of Oxford.

Rogier Scholten

Na mijn studie rechten werkte ik 2 jaar voor een NGO in New York, waarna ik in 2016 ben gestart als Management Trainee bij Nationale Nederlanden. Graag vertel ik jullie over mijn ervaring als trainee en de kansen/ uitdagingen omtrent innovatie  binnen een grote corporate. Van 2000 tot 2006 heb ik op het Barlaeus gezeten.

Sam Steltman

Na het Barlaeus begon ik de (verkeerde) studie aan de UvA. Het jaar daarna startte ik met Psychologie. Doel was om af te studeren in Behavioral Economics en dat heb ik gedaan aan de University of Warwick. Ik heb kort gewerkt als project manager, waarna ik in 2017 besloot om te gaan ondernemen. I Save Lives is de start-up waarmee we reanimatieonderwijs opschalen.

Tom Hofland

Ik ben advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Van 2004 tot 2010 heb ik op het Barlaeus gezeten. Vervolgens heb ik een bachelor filosofie, politicologie en economie in Engeland behaald. Na een jaar met stages bij een management consultant en een lobbykantoor, heb ik aan de UvA rechten en geschiedenis gestudeerd.