Activiteiten

Steun voor extracurruculaire initiatieven

De oudervereniging beoordeelt en financiert aanvragen van leerlingen en leerkrachten die een bijzonder, onderscheidend project of profielwerkstuk willen creëren. De financiële ondersteuning maakt dit mogelijk. Heb jij een initiatief waarvoor je geld nodig hebt? Het aanvraagformulier vind je hier.

Steun voor kostbare schoolactiviteiten

De OV beheert het fonds waaruit onkosten worden betaald die niet voor een algemene vergoeding in aanmerking komen. Dit zijn schoolactiviteiten waarmee leerlingen zich kunnen ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur en maatschappelijke vaardigheden. Denk daarbij aan het European Youth Parlement, de eersteklas musical, de Muziek Theater Productie, de Mediatheek, hartslagmeters voor Biologie, het Barlaeus Journaal en het koor & orkest.

Eigen initiatieven

De OV organiseert jaarlijks de Beroepenmarkt en maakt de Droomprijs mogelijk samen met de Vrienden van het Barlaeus. Met dit soort initiatieven wordt alle leerlingen de mogelijkheid geboden zichzelf breder te ontwikkelen en oriënteren. ook worden er lezingen gegeven, bijvoorbeeld De Ethiek van het verschil, Homo zappiens, Visie op ons onderwijs en Lekker, alcoholvrij.

Steun voor minder draagkrachtige ouders

De OV helpt minder draagkrachtige ouders bij het laten meedoen van hun kind aan bijzondere activiteiten die onderdeel zijn van het Barlaeus programma, zoals de Rome-reis. Het verzoek hiervoor aan de oudervereniging komt van de schoolleiding. Verzoeken kunnen alleen via het Barlaeus worden gedaan, niet via de oudervereniging.

Maandelijkse koffie-uur

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert het bestuur van de oudervereniging een koffie-uur (mits geen vakantie) voor ouders. Daar kan je bijpraten over school, de kinderen, de activiteiten en alles waar we mee bezig zijn. Soms schuift ook de schoolleiding aan. Iedere ouder is van harte welkom.  We zitten om 8:30 uur café Back to Black, vlakbij school op de Weteringstraat 48.